Brusssel, 6 december 2017 – ISPA, De Vereniging van Belgische Internet Service Providers, heeft voor de tweede keer een scriptieprijs georganiseerd voor masterproeven handelend over het internet: de Internet Student Paper Award (I.S.P.A). Winnaar Elise Melchior, afgestudeerd aan de Universiteit van Namen (UNamur), bestudeerde in haar masterproef de nood aan regulering van blockchain. Ze werd tijdens een plechtigheid in Brussel beloond met een cheque van 1000 euro. De tweede prijs ging naar Pauline Limbrée, eveneens van de Universiteit van Namen (UNamur) met haar masterproef over hacking. De derde prijs ging naar Marte Sledsens van de Universiteit Gent (UGent) die haar thesis over Instagram schreef.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Internet Student Paper Award heeft als doel het onderzoek van masterstudenten over het internet in de kijker te zetten, in de eerste plaats binnen de Belgische internetsector – de potentiële werkgever van pasafgestudeerden. Daarnaast onderstreept de prijs het belang van de ontwikkeling van academische expertise over het internet.

Voor deze editie bestond de jury uit Professor Cécile De Terwangne (UNamur), Olivier Bonaventure (UCL), Tanguy De Lestré (Kabinet Bianca Debaets), Professor Bernard Manderick (VUB) en Kristof Van der Stadt (Datanews). De ingediende masterproeven kwamen uit verschillende academische disciplines en behandelden uiteenlopende onderwerpen, zoals sociale media, bitcoins en whistleblowers. Er werden inzendingen ontvangen van de verschillende Vlaamse, Brusselse en Waalse universiteiten.

Op 5 december 2017 werd Elise Melchior uitgeroepen tot de winnaar van de tweede editie van de Internet Student Paper Award. De drie beste studenten presenteerden eveneens hun masterproef. Elise studeerde af aan de Universiteit van Namen en behaalde daar een gespecialiseerde Master in informatietechnologie- en communicatierecht. Ze maakte vooral indruk op de jury door te tonen dat ze als rechtenstudent eveneens een grondige kennis heeft van de technische aspecten van blockchain. Tijdens de ceremonie in de prestigieuze Universitaire Stichting in Brussel ontving ze uit handen van ISPA voorzitter Henri-Jean Pollet een geldprijs van 1000 euro. Daarnaast had ze de kans haar onderzoek in meer detail te bespreken met professionals uit de internetsector. Elise Melchior’s reactie: “Ik ben erg blij dat ik de eerste prijs heb behaald in de ISPAward voor mijn masterproef die een juridische analyse doet van bepaaalde aspecten rond de technologie van blockchain. Ondanks dat blockchain reeds veel wordt toegepast, blijft de complexe technologie bij velen onbekend, terwijl het veel mogelijkheden biedt. Ik wil graag mijn promotor van mijn masterproef bedanken, Mr. Hervé Jacquemin, en mijn stiefvader, Philippe Chevalier, een grote informaticus, waarmee ik talrijke discussies over het onderwerp heb gehad, die mijn kennis over het onderwerp hebben verbeterd.”

ISPA zal jaarlijks de Internet Student Paper Award uitreiken en moedigt masterstudenten met een passie voor de digitale wereld aan hun thesis in te sturen voor de volgende editie, academiejaar 2017-2018.

This page is also available in: Engels Frans