Belgian Internet Service Providers Association

ISPA Belgium brengt het hele ecosysteem van de internetindustrie in België samen en omvat de bedrijven die het internet laten werken; zoals toegangsproviders, hosters, transitproviders, datacenters en platforms.

De vereniging zorgt ervoor dat de stem van de internetgemeenschap wordt gehoord en begrepen door beleidsmakers en het grote publiek, om de totstandkoming van digitaal vriendelijk, toekomstgericht en coherent beleid in België mogelijk te maken.

 

ISPA vindt het van essentieel belang om rekening te houden met de kansen die verbonden zijn aan de snelle en voortdurende expansie van de internetsector, die in 2013 voor 1,8 miljard € investeringen doorvoerde en goed is voor meer dan 28.000 directe arbeidsplaatsen. Naast de indirecte bijdragen die het internet levert aan de maatschappij, vormen de Belgische interneteconomie en de 1.575 miljoen geregistreerde domeinnamen op zich een belangrijke activiteiten- en investeringsbron voor de economie en de werkgelegenheid.

Internet is uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van onze samenleving, dankzij de meer dan 4 miljoen actieve verbindingen in België. In deze sector die gekenmerkt wordt door innovatie en nieuwe technologieën, ondersteunt ISPA via haar diverse activiteiten actief de rol van de industrie.

Notifications
Latest news

ISPA Belgium Annual Event in Autumn 2020

The internet is a complex infrastructure, and in this uncertain time, it allows many of us the possibility to work despite not being in our usual workspace, to communicate with loved ones despite not seeing them in person, and to be informed on the latest global…

4.547.084 Internet connections in Q1 2020 according to the ISPA market survey

The total number of active Internet connections in Belgium has reached 4.547.084 in Q1 2020. This represents an increase of 2,71 % over the last year and a slight increase of 0,68 % since the last quarter of 2019.
Our Members

This page is also available in: Engels Frans