Brussel, 20  januari 2017 – ISPA, De Vereniging van Belgische Internet Service Providers, heeft voor de eerste keer een scriptieprijs georganiseerd voor masterproeven handelend over het internet: de Internet Student Paper Award (I.S.P.A). Winnaar Lise Frehen, afgestudeerd aan de UCL Louvain-La-Neuve, bestudeerde in haar masterproef de rol van de Europese Unie in de governance van het internet en telecommunicatie. Gisteren werd ze tijdens een plechtigheid in Brussel beloond met een cheque van 1000 euro.

De Internet Student Paper Award hebben als doel het onderzoek van masterstudenten over het internet in de kijker te zetten, in de eerste plaats binnen de Belgische internetsector – de potentiële werkgever van pasafgestudeerden. Daarnaast onderstreept de prijs het belang van de ontwikkeling van academische expertise over het internet.

Voor deze eerste editie bestond de jury uit professor Anton Vedder (KU Leuven), journalist Roland Legrand (De Tijd), Jack Hamande (BIPT) en Philip Du Bois (DNS.be). De ingediende masterproeven kwamen uit verschillende academische disciplines en behandelden uiteenlopende onderwerpen, zoals de cloud, netneutraliteit en gezichtsherkenning. Er werden inzendingen ontvangen van de verschillende Vlaamse, Brusselse en Waalse universiteiten.

Op 19 januari 2017 werd Lise Frehen uitgeroepen tot de eerste winnaar van de Internet Student Paper Award. Frehen studeerde af aan de Université Catholique de Louvain (UCL) als master in de politieke wetenschappen. Tijdens de prijsuitreikingsceremonie in de prestigieuze Universitaire Stichting in Brussel ontving ze uit handen van ISPA voorzitter Henri-Jean Pollet een geldprijs van 1000 euro. Daarnaast had ze de kans haar onderzoek in meer detail te bespreken met professionals uit de internetsector. Lise Frehen’s reactie: “Ik ben heel blij om de eerst I.S.P.A te krijgen voor mijn werk over internet en telecommunicatie governance. Het is een vrij nieuw beleid en de belangstelling van de Europese Unie voor het Internet evolueert voortdurend. Ik zou graag mijn promotor Mr. Tom Delreux en mijn lector Mr. Tanguy de Wilde d’Estmael bedanken evenals mijn naaste omgeving die me ondersteunt hebben in de realisatie van dit mooie project”.

ISPA zal vanaf nu jaarlijks de Internet Student Paper Award uitreiken en moedigt masterstudenten met een passie voor de digitale wereld aan hun thesis in te sturen voor de volgende editie, academiejaar 2016-2017.

ISPAward-min

 

 

 

This page is also available in: Engels Frans