Brussel, 4 december 2018 – ISPA, De Vereniging van Belgische Internet Service Providers, heeft voor de derde keer een scriptieprijs georganiseerd voor masterproeven handelend over het internet: de Internet Student Paper Award (I.S.P.A). Winnaar Theodora Firingou, afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven (KU Leuven) schreef haar masterproef over de praktische implementatie van “het recht op uitleg”. Gisteren werd ze tijdens een plechtigheid in Brussel beloond met een cheque van 1000 euro. De tweede prijs ging naar Justine Simal, eveneens van de KU Leuven met haar masterproef over GDPR. De derde prijs ging naar Laurent Miny van de ULB die zijn thesis schreef over botnets.

De Internet Student Paper Award heeft als doel het onderzoek van masterstudenten over het internet in de kijker te zetten, in de eerste plaats binnen de Belgische internetsector – de potentiële werkgever van pas afgestudeerden. Daarnaast onderstreept de prijs het belang van de ontwikkeling van academische expertise over het internet.

Voor deze derde editie bestond de jury uit Professor Hervé Jacquemin (UNamur), Hugo Kerschot (Kabinet Bianca Debaets) en Professor Bruno Volckaert (UGent). De ingediende masterproeven kwamen uit verschillende academische disciplines en behandelden uiteenlopende onderwerpen, zoals GDPR, botnets, copyright,… Er werden inzendingen ontvangen van de verschillende Vlaamse, Brusselse en Waalse universiteiten.

Op 4 december 2018 werd Theodora Firingou uitgeroepen tot de winnaar van de derde editie van de Internet Student Paper Award. De drie beste studenten presenteerden eveneens hun masterproef. Theodora studeerde af aan de KU Leuven en behaalde daar een gespecialiseerde Master intellectuele eigendomsrechten en ICT recht. Tijdens de ceremonie in de prestigieuze Universitaire Stichting in Brussel ontving ze uit handen van ISPA voorzitter Henri-Jean Pollet een geldprijs van 1000 euro. Daarnaast had ze de kans haar onderzoek in meer detail te bespreken met professionals uit de internetsector. Theodora’s reactie:

‘Door de Internet Student Paper Award uit te reiken, ondersteunt de Internet Service Provider Association actief jonge wetenschappers met hun onderzoek en moedigt hen aan. Ik was echt vereerd om de prijs voor mijn thesis over ‘algoritimische transparantie en het recht op uitleg’ te ontvangen en ik betuig mijn oprechte waardering aan de juryleden. Tenslotte wil ik mijn promotor Prof. Peggy Valcke bedanken voor alle steun die ze mij heeft geboden tijdens mijn academisch parcour, evenals Dr. Jef Ausloos voor zijn waardevolle begeleiding tijdens mijn empirisch onderzoek.’

ISPA zal jaarlijks de Internet Student Paper Award uitreiken en moedigt masterstudenten met een passie voor de digitale wereld aan hun thesis in te sturen voor de volgende editie, academiejaar 2018-2019.

 

This page is also available in: Engels Frans