Belgian Internet Service Providers Association
FR NL EN

Door het samenbrengen van leveranciers van internettoegang, diensten, hosting en transit, wil ISPA de internetindustrie samenbrengen en er op die manier voor zorgen dat het potentieel van het internet ten volle wordt benut, zowel voor consumenten als voor professionals

ISPA vindt het van essentieel belang om rekening te houden met de kansen die verbonden zijn aan de snelle en voortdurende expansie van de internetsector, die in 2013 voor 1,8 miljard € investeringen doorvoerde en goed is voor meer dan 28.000 directe arbeidsplaatsen. Naast de indirecte bijdragen die het internet levert aan de maatschappij, vormen de Belgische interneteconomie en de 1.575 miljoen geregistreerde domeinnamen op zich een belangrijke activiteiten- en investeringsbron voor de economie en de werkgelegenheid.

Internet is uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van onze samenleving, dankzij de meer dan 4 miljoen actieve verbindingen in België. In deze sector die gekenmerkt wordt door innovatie en nieuwe technologieën, ondersteunt ISPA via haar diverse activiteiten actief de rol van de industrie.

  • Summer Cocktail – 21/06

    ISPA invites you to its traditional Summer Cocktail on Thursday 21 June 2018 - 18.30. We have the honour of welcoming Professor Bruno Volckaert from the IDLab research group. He will give a keynote-speech on Cloud services. Fingerfood and Drinks will be served!

  • Market Survey 74 – Q4/2017

    The total number of active Internet connections in Belgium was 4.286.783 connections during the fourth quarter of 2017. An increase of 2.92 % over the last year and 0.96% over the last quarter.