Belgian Internet Service Providers Association
FR NL EN

Door het samenbrengen van leveranciers van internettoegang, diensten, hosting en transit, wil ISPA de internetindustrie samenbrengen en er op die manier voor zorgen dat het potentieel van het internet ten volle wordt benut, zowel voor consumenten als voor professionals

ISPA vindt het van essentieel belang om rekening te houden met de kansen die verbonden zijn aan de snelle en voortdurende expansie van de internetsector, die in 2013 voor 1,8 miljard € investeringen doorvoerde en goed is voor meer dan 28.000 directe arbeidsplaatsen. Naast de indirecte bijdragen die het internet levert aan de maatschappij, vormen de Belgische interneteconomie en de 1.575 miljoen geregistreerde domeinnamen op zich een belangrijke activiteiten- en investeringsbron voor de economie en de werkgelegenheid.

Internet is uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van onze samenleving, dankzij de meer dan 4 miljoen actieve verbindingen in België. In deze sector die gekenmerkt wordt door innovatie en nieuwe technologieën, ondersteunt ISPA via haar diverse activiteiten actief de rol van de industrie.

  • Internet Student Paper Award

    ISPA Belgium distributes the third Internet Student Paper Award (I.S.P.A) to Theodora Firingou (KU Leuven) with her thesis on 'right to explanation'. Justine Simal (KU Leuven) obtained the second prize with her thesis on GDPR. Laurent Miny (ULB) wrote his thesis on botnet detection and was awarded the third prize.