Belgian Internet Service Providers Association
FR NL EN

Door het samenbrengen van leveranciers van internettoegang, diensten, hosting en transit, wil ISPA de internetindustrie samenbrengen en er op die manier voor zorgen dat het potentieel van het internet ten volle wordt benut, zowel voor consumenten als voor professionals

ISPA vindt het van essentieel belang om rekening te houden met de kansen die verbonden zijn aan de snelle en voortdurende expansie van de internetsector, die in 2013 voor 1,8 miljard € investeringen doorvoerde en goed is voor meer dan 28.000 directe arbeidsplaatsen. Naast de indirecte bijdragen die het internet levert aan de maatschappij, vormen de Belgische interneteconomie en de 1.575 miljoen geregistreerde domeinnamen op zich een belangrijke activiteiten- en investeringsbron voor de economie en de werkgelegenheid.

Internet is uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van onze samenleving, dankzij de meer dan 4 miljoen actieve verbindingen in België. In deze sector die gekenmerkt wordt door innovatie en nieuwe technologieën, ondersteunt ISPA via haar diverse activiteiten actief de rol van de industrie.

  • Compete for the I.S.P.A Dissertation prize !

    Have you written a dissertation on an Internet-related topic? Have you developed a revolutionary piece on Internet technology? Have you done in-depth research on a critical legal aspect? Have you reflected on the challenges of Internet governance? Then do not hesitate to compete for the second Internet Student Paper Award, or I.S.P.A.!

  • ISPA Annual Summer Cocktail 2017

    With our guest speaker, Michel Van Bellinghen, President of the Council of the BIPT, who gave a comprehensive overview of the strategic plan for the coming two years for the BIPT.